Hondenstokvis

Hondenstokvis is vers gevangen vis die in de buitenlucht wordt gedroogd door de Noorse zon. Door deze luchtdroging wordt het vocht aan de vis onttrokken. Alleen de waardevolle bestanddelen blijven, in geconcentreerde vorm, behouden. De vis wordt nu in handige stukjes gezaagd en geschikt gemaakt voor consumptie. Als hele vissen wilt kunt u dit bij uw bestelling opgeven.

by

Klipvis / Bacalao / Bacalhau

Klipvis is vanaf de buikzijde, over de hele lengte, tot de rugzijde opengesneden vis die nat gezouten en vervolgens gedroogd is. Vroeger gebeurde dit veelal op de klippen, maar tegenwoordig gaat dit machinaal. De meeste klipvis wordt van kabeljauw gemaakt en wordt veelal door Portugese, Spaanse en Kaapverdiaanse mensen gegeten. Ook in bepaalde gebieden in Italië is de bacalao gewild. Vult u in hoeveel klipvis / bacalao u wilt. Afhankelijk van het formaat van de vis die wij in voorraad hebben ontvangt u een hele of een deel van de vis. Op verzoek snijden wij uw vis in stukken.
-De bacalao tot 1 kg krijgt u kleinere maat vis. 0,7 kg tot 1,5 kg per stuk; afhankelijk wat voor handen is.
-De bacalao van 2 tot 3 kg krijgt u vis van 2 kg tot 3 kg per stuk; afhankelijk wat voor handen is. De prijs per kg hiervan is wat hoger.


by

Klipvis / Bacalao / Bacalhau / Bakkeljauw van Koolvis

Klipvis is vanaf de buikzijde, over de hele lengte, tot de rugzijde opengesneden koolvis die nat gezouten en vervolgens gedroogd is. Vroeger gebeurde dit veelal op de klippen, maar tegenwoordig gaat dit machinaal. De bacalao / bakkeljauw van koolvis wordt veel in de Surinaamse keuken gebruikt.

Er zijn geen producten