Klipvis (Bacalao)

Bacalao van kabeljauw

Klipvis / bacalao is vanaf de buikzijde, over de hele lengte, tot de rugzijde opengesneden vis die nat gezouten en vervolgens gedroogd is. Vroeger gebeurde dit veelal op de klippen, maar tegenwoordig gaat dit machinaal. De meeste klipvis wordt van kabeljauw gemaakt en wordt veelal door Portugese, Spaanse en Kaapverdiaanse mensen gegeten. Ook Surinaamse en Antilliaanse mensen eten ‘bakkeljauw’; dit is meestal van goedkopere vissoorten gemaakt. U kunt hierbij denken aan soorten als koolvis, leng, lom e.d.

Klipvis wordt veel door Portugese en Spaanse mensen stokvis genoemd. Hierdoor ontstaat nog wel eens verwarring over wat nu klipvis is en wat nu stokvis is. Over het algemeen wordt de klipvis uit Noorwegen geïmporteerd.

Als u de klipvis ontvangen heeft is het belangrijk dat u de klipvis op een koele droge plaats (liefst in de koelkast) bewaart.

De klipvis wordt gedroogd op de klippen in Noorwegen. Foto: cod.fromnorway.com

Op de receptenpagina, bij basisbereidingen, kunt u op een afbeelding klikken waarop staat aangegeven hoe u de graten kunt verwijderen.

U kunt de klipvis bestellen in Onze webshop De prijs van de klipvis (van kabeljauw) is € 18,00 per kilo voor medium maat; en € 22,00 per kilo voor de grote maat vis; De verzendkosten bedragen € 7,50 en gelden uitsluitend voor verzending binnen Nederland. U kunt het bedrag vooruit op banknr NL22INGB0008725162 overschrijven of via de winkelwagen online betalen (bijv via iDeal). Bestellen onder rembours is helaas niet meer mogelijk.

Bestel uw klipvis / bacalao / bacalhau

Bestel uw klipvis / bacalao / bacalhau / bakkeljauw van Koolvis

Jaren geleden werd klipvis in balen van 50 kg verkocht

 

Er zijn geen producten